Internetowa Giełda Towarowa NetBrokers jest największą w Polsce platformą skierowaną do firm działających na rynku rolno-spożywczym.  
 
 
wersja polska
wersja angielska
wersja rosyjska
 
Tabela ofert
 Kod firmy:
 ID:
 Hasło:
Wejście Rejestracja
   
 
  | O firmie | Cennik | Reklama | Informacje prasowe | Instrukcja obsługi | Kontakt | Charakterystyka Tabeli Ofert |
 
   
 
Miejsce na Twoją
reklamę
Miejsce na Twoją
reklamę
 
 
      Wyświetlanie wyników: 10 25 50 wszystkie                waluty online: [Bankier.pl]
 
 
 
    Dział Handlowy:  Gadu-Gadu 4997525 | wstecz | dalej | na dół | strona główna | administrator |     
 
 
Unia Europejska
  Wspólna Polityka Rolna
- Informacje ogólne
- Dopłaty bezpośrednie
- WPR na lata 2014-2020
- Płatności bezpośrednie

-

Handel zagraniczny
- Portal UE
   
Rynki towarowe
  Mięso
- Notowania
- Notowania rynków zagranicznych
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW: [ wieprzowina, wolowina, drób, baranina ]
  Zboże
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Pasze
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Owoce i warzywa
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Mleko
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Cukier
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Prognozy
- Ogólne,    Mięso
- Zboże,      Mleko
  Wykresy cen towarów
- Wykresy z tabeli NetBrokers
   
Wokół rynków
- Środki ochrony roślin [10]
- Pasze i dodatki [37]
- Przyprawy i osłonki [19]
- Maszyny i urządzenia [27]
- Usługi transportowe [74]
- Wędliny [14]
- Magazyny, chłodnie, itp. [44]
   
 
Rozmaitości

Rozmaitości - archiwum

Data zamieszczenie: 2020-07-06
Zakłady Mięsne w Żywcu kończą działalność

Po 31 latach postanowiliśmy o zamknięciu działalności produkcyjnej Zakładów Mięsnych w Żywcu - poinformował właściciel firmy, Wojciech Dobija z rodziną.
Zakłady Mięsne w Żywcu to firma rodzinna z ponad 30 letnią historią. Właściciel, Wojciech Dobija sprywatyzował zakład produkcyjny w 1989 roku. Od tego czasu firma prowadzona była przez niego wraz z rodziną jako jednoosobowa działalność gospodarcza.

- Na przestrzeni lat zakład mocno się rozbudowywał, powiększał i rozszerzał swoje kanały dystrybucji. Rodzina Dobijów od zawsze stawiała na wędliny najwyższej jakości wyłącznie z polskiego mięsa. Kiełbasa krakowska sucha, kabanosy, szynka kasztelańska czy salami pepperoni na zawsze zostaną w pamięci naszych zaufanych i oddanych klientów - czytamy w komunikacie firmy.

Wojciech Dobija przyznaje, że ostatnie 10 lat w branży mięsno-wędliniarskiej z wielu powodów były bardzo trudne.

- Musiały się zmienić nasze kanały sprzedaży. Uwielbiane przez nas małe, specjalistyczne sklepy wędliniarskie, zarówno te własne, firmowe, jak i te do których dostarczaliśmy nasze wędliny od lat, coraz częściej wypierane były z rynku przez duże, wielkopowierzchniowe super i hipermarkety. Zmienił się też układ sił na rynku produkcyjnym, obecnie zostały już tylko bardzo duże zakłady przetwórcze oraz bardzo małe manufaktury. Zmieniliśmy się również my wszyscy. Jemy coraz mniej mięsa, szczególnie wieprzowiny i wędlin, w sklepach miejsce w ladach chłodniczych coraz więcej miejsca zajmują produkty bezmięsne. Świąt będzie się zmieniał a my musimy za nim podążać - mówi.

Właściciel ZM w Żywcu wskazuje, że już z początkiem 2020 roku, po długiej rodzinnej naradzie, zapadła trudna decyzja.

- Po 31 latach postanowiliśmy o zamknięciu działalności produkcyjnej Zakładów Mięsnych w Żywcu. Jest to decyzja wspólna, całej rodziny Dobijów. Bo tak jak w rodzinie, tak i w firmie rodzinnej najważniejsze decyzje podejmuje się razem i razem za nie odpowiada. Kończąc zatem działalność chcielibyśmy Państwu bardzo serdecznie podziękować za lata wspaniałej, owocnej i pełnej sukcesów współpracy. Był to czas spełnienia zawodowego zarówno nas, właścicieli jak i wszystkich naszych pracowników. Za te 31 lat bardzo Państwu dziękujemy - podsumowali właściciele.
Źródło: portalspozywczy.pl


Źródło:
...
 
 
-Chiny w potrzasku
-O przyszłości żywności
-USDA: Chińscy rolnicy utrzymują coraz mniej świń
-KIPDiP: Tajlandia skorzysta na chińskich problemach z podażą mięsa
-Rozpoczynają się małe żniwa. Rolnicy spodziewają się normalnych plonów. Kombajny pracują przede wszystkim tam, gdzie gleby są
-Hodowcy trzody chcą objęcia systemu otwartego tarczą antykryzysową
-Rekordowo duża truskawka w Gminie Puławy
-Koronawirus w kolejnych dużych zakładach mięsnych
-ASF opóźnia wznowienie eksportu poza Unią
-Bez podwyżki VAT
-Bez podwyżki VAT
-KE: Pomoc dla plantatorów winorośli w UE
-Koronawirus w zakładzie mięsnym w Morlinach
-Zakłady Mięsne w Żywcu kończą działalność
-Dwaj lekarze weterynarii usłyszeli prawie 1500 zarzutów
-Jak cena mleka zareaguje na wzrost podaży surowca?
-Lubuscy rolnicy mają dość dyktatu powiatowych inspektorów weterynarii
-Niemcy: Opłata za dobrostan zwierąt po skandalu w rzeźni
-Europa pod prezydencją Niemiec
-Susza przez internet
-Wskaźnik światowych cen żywności FAO wzrósł po raz pierwszy od początku roku
-Wsparcie w dobie pandemii
-Różności możliwości
-Transport zwierząt pod lupą Parlamentu Europejskiego

 
- Rozmaitości

 
 
 
    Dział Handlowy:  Gadu-Gadu 4997525 | wstecz | dalej | do góry | strona główna | administrator | 

   
 
 
E-mail: biuro@netb.pl,   Telefon: +48 12 687-55-00,  Faks: +48 12 395-32-76; +48 12 687-55-01.
 
  NetBrokers Sp. z o.o. dokładając wszelkich starań, aby informacje zamieszczone na poniższych stronach były kompletne i zgodne z prawdą, nie jest jednak w stanie zagwarantować ich poprawnosci i nie ponosi żadnej odpowiedzialnosci za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.