Internetowa Giełda Towarowa NetBrokers jest największą w Polsce platformą skierowaną do firm działających na rynku rolno-spożywczym.  
 
 
wersja polska
wersja angielska
wersja rosyjska
 
Tabela ofert
 Код фирмы:
 Идентификатор:
 Пароль:
вход регистр'ация
   
 
  | Фирма | Cennik | Reklama | Informacje prasowe | Instrukcja obsługi | Kontakt | Charakterystyka Tabeli Ofert |
 
   
 
Miejsce na Twoją
reklamę
Miejsce na Twoją
reklamę
 
 
      Wyświetlanie wyników: 10 25 50 wszystkie                waluty online: [Bankier.pl]
 
 
 
    Dział Handlowy:  Gadu-Gadu 4997525 | wstecz | dalej | na dół | strona główna | administrator |     
 
 
Unia Europejska
  Wspólna Polityka Rolna
- Informacje ogólne
- Dopłaty bezpośrednie
- WPR na lata 2014-2020
- Płatności bezpośrednie

-

Handel zagraniczny
- Portal UE
   
Rynki towarowe
  Mięso
- Notowania
- Notowania rynków zagranicznych
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW: [ wieprzowina, wolowina, drób, baranina ]
  Zboże
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Pasze
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Owoce i warzywa
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Mleko
- Notowania
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Cukier
- Komentarze i analizy
- Informacje MRiRW
  Prognozy
- Ogólne,    Mięso
- Zboże,      Mleko
  Wykresy cen towarów
- Wykresy z tabeli NetBrokers
   
Wokół rynków
- Środki ochrony roślin [10]
- Pasze i dodatki [37]
- Przyprawy i osłonki [19]
- Maszyny i urządzenia [27]
- Usługi transportowe [74]
- Wędliny [14]
- Magazyny, chłodnie, itp. [44]
   
 
Rynek Mleka

Komentarze i analizy

Data zamieszczenie: 2018-10-18
GDT: Ceny produktów mleczarskich nadal w tendencji spadkowej

Ostatnia sesja na giełdzie Global Dairy Trade (GDT), wyznaczającej kurs cenowy dla produktów mleczarskich, ponownie zakończyła się spadkiem notowań - informuje serwis farmer.pl.

Wyniki ostatniej sesji GDT kształtują się następująco:

• Bezwodny tłuszcz mleczny – wzrost o 1 proc.,
• Masło – wzrost o 2,4 proc.,
• Maślanka w proszku – nie oferowana,
• Ser Cheddar – spadek o 1,8 proc.,
• Laktoza – wzrost o 1,5 proc.,
• Kazeina podpuszczkowa – spadek o 1,7 proc.,
• Odtłuszczone mleko w proszku – cena niezmieniona,
• Serwatka w proszku – nie oferowana
• Pełne mleko w proszku – spadek o 0,9 proc.

Całość w serwisie farmer.pl

Źródło: farmer


Źródło:
...
 

 ARTYKUŁY

-Trwają rozmowy na temat polskiego przedstawiciela w EDA
-Nadchodzi mleczne tsunami
-Cena mleka zaczyna nieśmiało rosnąć
-Kultury ochronne, które zrewolucjonizowały przemysł mleczarski
-Rynek artykułów mlecznych z punktu widzenia detalisty
-Spadła wartość eksportu produktów mleczarskich z UE do Chin
-Credit Agricole: Ceny masła na aukcji GDT najniżej od grudnia 2016 r.
-Produkcja mleka ekologicznego zaczęła się falstartem
-Ekonomista: Spadek popytu na masło wynika z podwyżek
-Popyt na produkty ekologiczne rośnie szybciej niż podaż
-Liderzy Polski Wschodniej: Mleczarze walczą o rynki eksportowe
-W lipcu wzrosła cena mleka
-Będzie rosła ilość ekologicznych gospodarstw mleczarskich
-Kontynuacja spadku cen masła na aukcji GDT
-Kostaryka podała asortyment mleczarski dopuszczony z importu
-Rentowność mleczarstwa jest poniżej 2 proc.
-Jaki jest koszt produkcji mleka bez GMO?
-Przewidywana sytuacja na światowym rynku mleka w 2018 r.
-EDA: Europejskie mleczarstwo będzie inwestować w Afryce
-Kolejny silny spadek cen masła na aukcji GDT
-Konsultacje rozporządzenia o pomocy dla producentów mleka
-Pomysł na biznes
-Uporządkowany rynek mleka
-Jakość mleka jest uzależniona od składu i techniki hodowli

 

 ARCHIWUM

- Komentarze i analizy

 
 
 
    Dział Handlowy:  Gadu-Gadu 4997525 | wstecz | dalej | do góry | strona główna | administrator | 

   
 
 
E-mail: biuro@netb.pl,   Telefon: +48 12 687-55-00,  Faks: +48 12 395-32-76; +48 12 687-55-01.
 
  NetBrokers Sp. z o.o. dokładając wszelkich starań, aby informacje zamieszczone na poniższych stronach były kompletne i zgodne z prawdą, nie jest jednak w stanie zagwarantować ich poprawnosci i nie ponosi żadnej odpowiedzialnosci za jakiekolwiek szkody powstałe w wyniku korzystania z nich.